Personal menu
Sök
Din varukorg är tom.

The Governor, Premium Extra Jungfruolja (High Phenolic Evoo) Ofiltrerad Olivolja Begränsad Upplaga 500 Ml

Gör dig redo att uppleva det ultimata inom olivolja med "The Governor"™! Denna premiumolja har oleocanthal- och oleaceinkoncentrationer som är hela 7 gånger högre än genomsnittet för andra prover. Den har faktiskt rekordet för det högsta värdet bland alla kommersiellt tillgängliga flaskoljor sedan 2009! Och det är inte allt - de totala hydroxytyrosolderivaten i denna olja är svindlande 61% högre än vad som krävs enligt europeiska bestämmelser. Men fördelarna slutar inte där. Studier har visat att konsumtion av bara 20 g "The Governor"™ dagligen kan skydda dina blodlipider från oxidativ stress. Så varför nöja sig med vanlig olivolja när du kan hänge dig åt det extraordinära med "The Governor"™?
Tillverkare: The Governor
Artikelnr: EL325

Vi presenterar The Governor, en premium extra jungfruolivolja som har en hög fenolhalt och ofiltrerad renhet. Denna 500 ml-flaska i begränsad upplaga är ett verkligt bevis på kvaliteten och hantverket hos denna exceptionella produkt.

Omfiltrerad för maximal renhet är The Governor en verkligt hantverksmässig produkt som är perfekt för dem som kräver det allra bästa. Oavsett om den används för matlagning eller som slutolja kommer denna premium extra jungfruolivolja att imponera även på den mest kräsna gommen.

Så varför nöja sig med något mindre än det bästa? Unna dig The Governor och upplev den oöverträffade kvaliteten och smaken hos denna exceptionella olivolja.

Den limiterade premiumoljan är en sällsynt extra jungfruolja som framställs av den månghundraåriga olivsorten Lianoli. Oliverna plockas från familjens olivlundar som är mellan 100 och 500 år gamla. Denna tidigt skördade EVOO produceras i extremt små kvantiteter. Det finns bara ett litet fönster för att plocka oliverna innan de mognar för att säkerställa att denna naturliga produkts hälsofördelar optimeras.

Den här hälsosamma EVOO har minst otroliga 5 gånger högre halt av kombinerade polyfenolföreningar än de nivåer som fastställts av EU för att få göra hälsopåståendet. Den klassificeras därför som en hälsosam olja om den tas i den rekommenderade dosen på 20 mg per dag, cirka 2 msk.

Koncentrationerna av oleocanthal och oleacein i "The Governor"™ är 7 gånger högre än genomsnittet för proverna och det högsta värde som noterats bland alla kommersiellt tillgängliga buteljerade oljor sedan 2009. Den totala mängden hydroxytyrosolderivat är 61 % högre än den fastställda europeiska förordningen. En daglig konsumtion av 20 g är känd för att skydda blodlipiderna från oxidativ stress. 
 
vilket är det bästa sättet att inta guvernören?
För att de läkande molekylerna ska absorberas optimalt ska du ta en sked eller en "shot" - på fastande mage. Dessa ritualer praktiseras fortfarande i Medelhavsländerna idag och din kropp kommer lätt att absorbera dem för att använda dem på ett bra sätt!

Hur mycket olivolja behöver jag för att bibehålla en optimal hälsa?
Vi rekommenderar att du börjar med en sked om dagen och sedan arbetar dig uppåt när du känner dig bekväm - den ideala mängden varierar från person till person.
De flesta studier som undersökt fördelarna med extra jungfruolivolja har använt 2 - 4 matskedar om dagen för vuxna. Men eftersom The Governor är så rik på nyttiga polyfenoler, innehåller en sked mer läkande kraft än 4 skedar av en genomsnittlig EVOO.

Smak
Intensivt kryddig, onormalt bitter och fruktig med toner av gräs och kronärtskocka. Governor tillhör den medelaromatiska kategorin.

Olivoljan lagras i vår HACCP- och ISO 22000: 2005 hygiencertifierade standardiseringsenhet (OLIVE FABRICA)

Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition: Guldmedalj (förpackningsdesign)
Tokyo International extra virgin Olive oil Competition: Silver Metal (Quality)

 

Ursprung Aghios Matthaios - Korfu
Ursprung</tr Olivensort Lianolia Kerkiras (100%)
Lianolia KerkirasOleokanthalOleokanthal603 mg/Kg60 mg/KgOleokanthalOleacein527 mg/KgOleaceinOleokanthal + OleaceinOleokanthal + Oleacein (index D1)1,130 mg/Kg1.130 mg/KgLigstroside aglykonLigstroside aglykon (monoaldehydform)44 mg/Kg44 mg/KgOleuropein aglykonOleuropein aglykon (monoaldehydform)65 mg/Kg65 mg/KgLigstroside aglykonLigstroside aglykon (dialdehydform)135 mg/Kg135 mg/KgOleuropein aglykonOleuropein aglykon (dialdehydform)53 mg/Kg53 mg/gTotalt tyrosolderivatTotala tyrosolderivat782 mg/Kg782 mg/KgTotaltTotalt hydroxytyrosolderivat646 mg/KgTotalt646 mg/KgTotalt analyserade fenolerTotala analyserade fenoler1,427 mg/Kg1 427 mg/Kg
</div
 

.

 

. </td</tr</div

Land Grekland
Land Notiser Lägg till en ny och finare smakdimension i sallader eller ringla över varm mat strax före servering. 
Awards: 
Guldmedalj, Los Angeles International extra virgin Olive oil Competition (Packaging design)
Silvermedalj, Tokyo International extra virgin Olive oil Competition (Taste) 
Great Taste Awards UK 
Olivoljan förvaras i vår HACCP- och ISO 22000: 2005 hygiencertifierade standardiseringsenhet (OLIVE FABRICA) 
Athens University-certifiering av polyfenolinnehåll.
Nettovikt 500 ml
Ingredienser 100% Oliver Lianolia Kerkiras
€38.00 exkl moms
motsvarar €76.00 / 1 lt
exklusive frakt
increase decrease
Lagerstatus: Tillgänglig inom 1st-15th December
Leveranstid: 2-8 dagar

Vi presenterar The Governor, en premium extra jungfruolivolja som har en hög fenolhalt och ofiltrerad renhet. Denna 500 ml-flaska i begränsad upplaga är ett verkligt bevis på kvaliteten och hantverket hos denna exceptionella produkt.

Omfiltrerad för maximal renhet är The Governor en verkligt hantverksmässig produkt som är perfekt för dem som kräver det allra bästa. Oavsett om den används för matlagning eller som slutolja kommer denna premium extra jungfruolivolja att imponera även på den mest kräsna gommen.

Så varför nöja sig med något mindre än det bästa? Unna dig The Governor och upplev den oöverträffade kvaliteten och smaken hos denna exceptionella olivolja.

Den limiterade premiumoljan är en sällsynt extra jungfruolja som framställs av den månghundraåriga olivsorten Lianoli. Oliverna plockas från familjens olivlundar som är mellan 100 och 500 år gamla. Denna tidigt skördade EVOO produceras i extremt små kvantiteter. Det finns bara ett litet fönster för att plocka oliverna innan de mognar för att säkerställa att denna naturliga produkts hälsofördelar optimeras.

Den här hälsosamma EVOO har minst otroliga 5 gånger högre halt av kombinerade polyfenolföreningar än de nivåer som fastställts av EU för att få göra hälsopåståendet. Den klassificeras därför som en hälsosam olja om den tas i den rekommenderade dosen på 20 mg per dag, cirka 2 msk.

Koncentrationerna av oleocanthal och oleacein i "The Governor"™ är 7 gånger högre än genomsnittet för proverna och det högsta värde som noterats bland alla kommersiellt tillgängliga buteljerade oljor sedan 2009. Den totala mängden hydroxytyrosolderivat är 61 % högre än den fastställda europeiska förordningen. En daglig konsumtion av 20 g är känd för att skydda blodlipiderna från oxidativ stress. 
 
vilket är det bästa sättet att inta guvernören?
För att de läkande molekylerna ska absorberas optimalt ska du ta en sked eller en "shot" - på fastande mage. Dessa ritualer praktiseras fortfarande i Medelhavsländerna idag och din kropp kommer lätt att absorbera dem för att använda dem på ett bra sätt!

Hur mycket olivolja behöver jag för att bibehålla en optimal hälsa?
Vi rekommenderar att du börjar med en sked om dagen och sedan arbetar dig uppåt när du känner dig bekväm - den ideala mängden varierar från person till person.
De flesta studier som undersökt fördelarna med extra jungfruolivolja har använt 2 - 4 matskedar om dagen för vuxna. Men eftersom The Governor är så rik på nyttiga polyfenoler, innehåller en sked mer läkande kraft än 4 skedar av en genomsnittlig EVOO.

Smak
Intensivt kryddig, onormalt bitter och fruktig med toner av gräs och kronärtskocka. Governor tillhör den medelaromatiska kategorin.

Olivoljan lagras i vår HACCP- och ISO 22000: 2005 hygiencertifierade standardiseringsenhet (OLIVE FABRICA)

Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition: Guldmedalj (förpackningsdesign)
Tokyo International extra virgin Olive oil Competition: Silver Metal (Quality)

 

Ursprung Aghios Matthaios - Korfu
Ursprung</tr Olivensort Lianolia Kerkiras (100%)
Lianolia KerkirasOleokanthalOleokanthal603 mg/Kg60 mg/KgOleokanthalOleacein527 mg/KgOleaceinOleokanthal + OleaceinOleokanthal + Oleacein (index D1)1,130 mg/Kg1.130 mg/KgLigstroside aglykonLigstroside aglykon (monoaldehydform)44 mg/Kg44 mg/KgOleuropein aglykonOleuropein aglykon (monoaldehydform)65 mg/Kg65 mg/KgLigstroside aglykonLigstroside aglykon (dialdehydform)135 mg/Kg135 mg/KgOleuropein aglykonOleuropein aglykon (dialdehydform)53 mg/Kg53 mg/gTotalt tyrosolderivatTotala tyrosolderivat782 mg/Kg782 mg/KgTotaltTotalt hydroxytyrosolderivat646 mg/KgTotalt646 mg/KgTotalt analyserade fenolerTotala analyserade fenoler1,427 mg/Kg1 427 mg/Kg
</div
 

.

 

. </td</tr</div

Land Grekland
Land Notiser Lägg till en ny och finare smakdimension i sallader eller ringla över varm mat strax före servering. 
Awards: 
Guldmedalj, Los Angeles International extra virgin Olive oil Competition (Packaging design)
Silvermedalj, Tokyo International extra virgin Olive oil Competition (Taste) 
Great Taste Awards UK 
Olivoljan förvaras i vår HACCP- och ISO 22000: 2005 hygiencertifierade standardiseringsenhet (OLIVE FABRICA) 
Athens University-certifiering av polyfenolinnehåll.
Nettovikt 500 ml
Ingredienser 100% Oliver Lianolia Kerkiras

Extra Virgin Olive oil and your health

Here you will find an overview of the health benefits of Extra virgin olive oil. At the bottom of the page there is a link to a scientific evaluation report detailing all the healthy benefits the Governor Limited has to offer. You will also find further links to an accepted medical report whereby the Governor EVOO was combined with Donepezil (a medication used to treat Alzheimer’s disease) with positive effects as well as a scientific evaluation for breast cancer published in 2019. Below there is a paragraph outlining a recent Leukaemia trial using the Governor Limited too. You will need a cup or glass of something as they are extremely in depth but well worth the read. 

The reason this project is so exciting for us is that these particular extra virgin olive oils exemplify what a high-quality product should be. To the Dafnis family each tree is treated like a friend. The way the olives are harvested ensures minimal environmental impact and the micro production means the process is rigorously monitored to ensure consistent optimum quality. Generations of love and care and a quest for nothing but the best results in an end product that is packed with what it should be, 100% quality and not a massed produced product pretending to be something it is not. 

It has been known for hundreds of years that olive oil contains a range of health benefits. As well as containing a high percentage of beneficial mono-unsaturated fatty acids it also contains modest amounts of vitamin E and K. It is also widely known that its benefits also include anti-inflammatory, anti-bacterial and antioxidant properties. These antioxidants are biologically active and may reduce risk of chronic disease. In a world where we all want to live longer, our bodies need to consume the very best produce. As you will read these EVOO’s are contributing to some amazing medical studies with overwhelming results but the bottom line is, these oils are simply some of the best that the world has to offer.

The GOVERNOR is one of the few olive oils on a global level that has been awarded a “health claim” set by the EU. The EU Commission Regulation No 432/2012 of 16 May 2012 established a list of permitted health claims made on foods. This classified the various types of olive oils into a category with health-protecting features which contain highly concentrated polyphenols which protects against oxidation of blood lipids. The claim may be used only for olive oil which contains at least 5mg of hydroxytyrosol derivatives per 20g. The total hydroxytyrosol derivatives in the Governor EVOO are 61% higher than the stipulated European regulation. 

What is of particular interest to the medical world is the polyphenols Oleocanthal and Oleacein. What makes the Governor EVOO so special are the unusually high levels of Oleocanthal and Oleacein contained within the oil. The Governor Limited is constantly around 966 mg/kg each harvest and the Oleacein 957 mg/kg compared with average values for extra virgin olive oil at 135/105 mg/kg.

The Governor was scientifically tested in March 2014 at the University of Athens and the results were compared with the results of 700 other olive oil samples, from 30 different olive varieties. 150 of the comparative olive oil samples originated from countries outside of Greece, specifically: California, Italy, Spain, Croatia, Tunisia, Cyprus, France, Argentina, Chile, Morocco, and Israel. 
The results were impressive. The oleocanthal and oleacein concentrations in The Governor were 7 times higher than the average of the samples. The Governor Limited EVOO was then invited to take part in its first medical trial, please see the link to the report at the bottom of this page. The Limited EVOO continues to take part in further medical trials.

In late 2018 the Governor was used in the world’s first intervention with leukaemia patients in a hospital in Sparta. Ten patients consumed 40g of this olive oil daily (split between morning and evening) for three months. At the same time, a second group of five patients consumed the same amount of high phenolic olive oil that did not contain oleocanthal. The impressive results showed that olive oil with a high oleocanthal and oleacein content (a total of 700mg/kg of oil) resulted in a decrease in cancerous white blood cells and an increase in the specialised death of cancer cells in nine out of ten patients. This olive oil also improved a number of other biochemical markers without having any negative effect on patients, especially on haematocrit and the number of platelets. In contrast, olive oil rich in the simple phenols hydroxytyrosol and tyrosol but very low in oleocanthal and oleacein did not cause any change in levels of cancerous white blood cells. These small studies of course now need to be backed up by more extensive trials.

OLEOCANTHAL AND OLEACEIN BENEFITS 

Brain Health – Helps to reduce risk of cognitive impairment and promotes neuroprotective activity.

Alzheimer’s disease is the world’s most common neurodegenerative disease and a leading cause of dementia. One feature of Alzheimer’s is a build-up of protein tangles called beta amyloid plaques, in certain neurons in the brain. A study in mice showed that a substance in olive oil can help to clear these plaques from the brain. Please see the report relting to Alzheimer’s at the bottom of the page.

Heart Health– Helps to promote cardioprotective activity and therefore could help to prevent cardiovascular diseases which can cause a stroke or heart attack.

Bad cholesterol-helps to control cholesterol levels.

Arthritis– Oleocanthal is a natural anti-inflammatory.  

Anti-cancer benefits– Oleocanthal compound found in EVOO has now been identified for its rapid destruction of cancer cells at a molecular level.

Anti Ageing – The high proportion of vitamins K and E, and a multitude of polyphenols help to protect against free radicals which damage the skin.

 Diabetes– Ongoing clinical trials suggest that EVOO helps to protect against type 2 diabetes

Antimicrobial benefits – Kills or slows the spread of microorganisms including bacteria and viruses.

Origin Aghios Matthaios - Corfu
Olive Variety Lianolia Kerkiras (100%)
Acidity 0.17
K270 0,148
K232 1,810
Peroxide 3,0 (max 20)
Polyphenols concentration 512 mg/kg (50-500 ppm)
Tocopherols concentration concentration: 467 mg/kg (125-300ppm)
Oleocanthal 680 mg/Kg
Oleacein 317 mg/kg
Oleuropein aglycon 72 mg/Kg
Ligstroside aglycon 93 mg/Kg
Total hydroxytyrosol derivatives 389 mg/Kg
Total tyrosol derivatives 994 mg/Kg
Total 1142 mg/Kg
Age of olive trees 500 -1000 years old
Storage In a cool and dark place
Extraction First cold pressing unfiltered

 


Polyphenol
Average extra virgin olive oil polyphenol content The Governor premium extra virgin olive oil polyphenol content
Oleocanthal
Oleacein
Hydroxytyrosol
Tyrosol
99mg/Kg
48mg/Kg
<5mg/Kg
<5mg/Kg
680mg/Kg
350mg/Kg
403mg/Kg
739mg/Kg
Specifikationer
Attributnamn Attributvärde
Product Type Organic
Nutritional characteristics High Phenolic
Olive Variety Lianolia Kerkiras (100%)
Diet Vegan
Net Weight 500 - 600ml
  • Produkter kan recenseras först efter köp
  • Du måste logga in/registrera dig för att kunna skriva recensioner
*
*
Dålig
Utmärkt
*
*
*
*
Specifikationer
Attributnamn Attributvärde
Product Type Organic
Nutritional characteristics High Phenolic
Olive Variety Lianolia Kerkiras (100%)
Diet Vegan
Net Weight 500 - 600ml
Du kanske också gillar

Pistaschmandel Rostad Med Salt Certifierad Bio 350Gr

EL944
Antingen rostad med salt, rostad osaltad, rå eller bio en sak är säker, du kommer att bli förvånad över vår kvalitet. Handtestad en efter en från våra träd!
€11.80 exkl moms exklusive frakt
motsvarar €33.71 / 1 kg(s)

Pistaschsmör Crunchy Glutenfritt 200 G

EL831
Karamelliserade, krispiga pistaschbitar i en fantastisk pistaschkräm utgör "nästa stora grej" när det gäller pistaschsmör.
€10.80 exkl moms exklusive frakt
motsvarar €54.00 / 1 kg(s)

Örter Och Vilda Blommor Ekologisk Honung Från Vikos Klyfta - Nomad 250Gr

EL1374
Från de mest otillgängliga delarna av den berömda ravinen samlar våra bin själen från bergens örter och vildblommor.
€12.40 exkl moms exklusive frakt
motsvarar €49.60 / 1 kg(s)

Ekologiska Halvtorkade Korintiska Fikon Äkta Smak 150G

EL1323
Det här är biodynamiskt odlade fikon av korintiskt ursprung, halvtorra enligt vår naturliga och kemikaliefria process.
€3.90 exkl moms exklusive frakt
motsvarar €21.67 / 1 kg(s)