100% Tsounati-sort, frisk och fruktig arom med starka kryddiga inslag och mjuk bitter smak. Upptäck den extraordinära Pamako Ultra Premium Monovarietal Mountain Extra Virgin Olive Oil High Phenolic. Upplev den autentiska smaken och hälsofördelarna med denna lyxiga olivolja. Gläd dina smaklökar och höj dina rätter med Pamakos kulinariska elixir.
Den första oliv som lyckas bli certifierad efter en lång period av forskning för sitt höga fenoliska innehåll för att vara ett kosttillskott och ges enligt lag med en läkares recept från Food and D. administrationen i Belgien.
Pamako. Ett ovanligt namn på olivolja som döljer utmärkt kvalitet och elegant förpackning. Kommer från Chania, Kreta, i en speciell glasflaska med ett certifierat hälsopåstående. Nej, ordet Pamako är inte något exotiskt främmande språk. Det kommer från Linear B, det äldsta skriftspråket i Europa, den första grekiska skriften.
Lineär B upptäcktes först i palatset i Knossos, men lertavlor skrivna på Linear B har sedan dess hittats i Pylos, Thebe, Mykene och på andra ställen. Den skiljer sig senare från Linear A, som skrevs under den minoiska perioden.
Pamako är därför en riktig olja "Natur", som innehåller mycket polyfenoler, naturliga ämnen som är kända för sin antioxidantaktivitet. Minst olivoljor i Europa har certifierat sig själva som "medicinska" och Pamako är en av dem.
På grund av områdets morfologi är det inte möjligt att använda tunga maskiner. Skörden görs för hand, med elektriska pinnar medan man klättrar kasta trädet och försiktigt skörda varje gång frukterna som har en ljusgrön färg, innan de börjar vända.
Nivåerna av oleocanthal och oleacein i "Pamako Monovarietal'' & "Pamako blend", är högre än de genomsnittliga värdena i internationella universitetsstudier som hittills utförts. Det bör noteras att oleokanthal och oleacein har en viktig biologisk aktivitet och att de har kopplats till antiinflammatorisk, antioxidativ, hjärtskyddande och neuroprotektiv aktivitet. Enligt den europeiska förordningen 432/2012 är halten av hydroxytyrosolderivat i "Pamako" över 5 mg/20 gram olivolja. Ett sådant resultat leder till en daglig konsumtion av 20 gram "Pamako" som skyddar blodlipiderna från oxidativ stress.
Flaskan och de två oljesorterna är svarta, en speciell olja för att skydda mot försämring orsakad av solljus. Korklocket är tillverkat av kork med träfinish.
100% Tsounati-sort, Frisk & fruktig arom med starka kryddiga inslag och mjuk bitter smak