Pamako: Ultra-premium olivolja för den kräsne kännaren. Pamako är en ultra-premium olivolja som tillverkas av en unik blandning av bergsoliver som odlas i den orörda regionen Kreta, Grekland. Den kallpressas och tappas på flaska inom några timmar efter skörd, vilket bevarar dess färskhet och smak. Pamako har en djup, fruktig arom med inslag av peppar och krydda. Den innehåller också mycket antioxidanter, som har visat sig ha ett antal hälsofördelar, inklusive minskning av inflammation, förstärkning av immunsystemet och skydd mot hjärtsjukdom.
Pamako. Ett ovanligt namn på olivolja som döljer utmärkt kvalitet och elegant förpackning. Kommer från Chania, Kreta, i en speciell glasflaska med ett certifierat hälsopåstående. Hans namn betyder också sig själv. Nej, ordet pamako är inte något exotiskt främmande språk. Det kommer från Linear B, det äldsta skriftspråket i Europa, den första grekiska skriften.
Lineär B upptäcktes först i palatset i Knossos, men lertavlor skrivna på Linear B har sedan dess hittats i Pylos, Thebe, Mykene och på andra ställen. Den skiljer sig senare från Linear A, som skrevs under den minoiska perioden.
Pamako är därför en riktig olja ' Natur ', som innehåller mycket polyfenoler, naturliga ämnen som är kända för sin antioxidantaktivitet. Minsta olivolja i Europa har certifierat sig som "medicinsk" och Pamako är en av dem.
På grund av områdets morfologi är det inte möjligt att använda tunga maskiner. Skörden sker för hand, med elektriska pinnar medan man klättrar upp i trädet och noggrant skördar varje gång de frukter som har en ljusgrön färg, innan de börjar vända sig.
På grund av kemisk analys, av institutionen för farmaci, farmakognosi & naturliga produkter kemi av National University of Athens i mars 2015, utvärderingen av båda, vår olivolja visar några imponerande resultat.
Nivåerna av oleocanthal och oleacein i "Pamako Monovarietal'' & "Pamako blend", är högre än de genomsnittliga värdena i internationella universitetsstudier som hittills utförts. Det bör noteras att oleokanthal och oleacein har en viktig biologisk aktivitet och har kopplats till antiinflammatorisk, antioxidativ, hjärtskyddande och neuroprotektiv aktivitet. Även på grund av den europeiska förordningen 432/2012, standarder, hydroxytyrosol derivat som "Pamako" har, är över än 5mg/20gr olivolja. Ett sådant resultat leder till en daglig konsumtion av 20 g "Pamako" som skyddar blodlipiderna från oxidativ stress.
Utöver sin utsökta smak är Pamako också bra för dig. Den innehåller mycket antioxidanter, som har visat sig ha ett antal hälsofördelar. Antioxidanter hjälper till att skydda dina celler från skador, vilket kan leda till ett antal kroniska sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar, cancer och Alzheimers sjukdom. Pamako är också en bra källa till vitamin E, som är en annan kraftfull antioxidant.
Om du letar efter en ultra-premium olivolja som är både utsökt och hälsosam, då är Pamako det perfekta valet för dig. Den kommer att förhöja din matlagning och din känsla av välbefinnande.
Flaskan och de två oljesorterna är svarta, en speciell olja för att skydda mot försämring orsakad av solljus. Locket är tillverkat av kork med träfinish.
Tillverkad i: Chania på ön Kreta Grekland
Tillverkad av: 60% Tsounati och 40% Koroneiki ultra premium