Personal menu
Sök
Din varukorg är tom.

Olivolja med hög fenolhalt

Visa som Rutnät Lista
Sortering

Experimentell Utgåva Av Pamako

EL1392
Upptäck de innovativa teknikerna bakom produktionen och utforska dess distinkta smakprofiler. Detta kulinariska mästerverk är en Experimental Edition som satsar på kvalitet och hantverk. Tre flaskor motsvarar tre olika skördeperioder. Varje flaska innehåller ekologisk extra jungfruolja som produceras av oliver av sorten Tsounati i olika mognadsfaser och odlas på bergen i Selino, Chania - Kreta i en enda egendom.
€88.00 exkl moms exklusive frakt

Pamako Ultra Premium Monovarietal Mountain Extra Jungfruolivolja Med Hög Fenolhalt 500 Ml

EL621
100% Tsounati-sort, frisk och fruktig arom med starka kryddiga inslag och mjuk bitter smak. Upptäck den extraordinära Pamako Ultra Premium Monovarietal Mountain Extra Virgin Olive Oil High Phenolic. Upplev den autentiska smaken och hälsofördelarna med denna lyxiga olivolja. Gläd dina smaklökar och höj dina rätter med Pamakos kulinariska elixir.
€24.70 exkl moms exklusive frakt
motsvarar €49.40 / 1 lt

Pamako Ultra Premium-Unique Blend Mountain Extra Jungfruolivolja 500 Ml

EL619
Pamako: Ultra-premium olivolja för den kräsne kännaren. Pamako är en ultra-premium olivolja som tillverkas av en unik blandning av bergsoliver som odlas i den orörda regionen Kreta, Grekland. Den kallpressas och tappas på flaska inom några timmar efter skörd, vilket bevarar dess färskhet och smak. Pamako har en djup, fruktig arom med inslag av peppar och krydda. Den innehåller också mycket antioxidanter, som har visat sig ha ett antal hälsofördelar, inklusive minskning av inflammation, förstärkning av immunsystemet och skydd mot hjärtsjukdom.
€24.70 exkl moms exklusive frakt
motsvarar €49.40 / 1 lt

The Governor, Premium Extra Jungfruolja Utan Filter 500 Ml

EL332
Koncentrationerna av oleocanthal och oleacein i "The Governor"™ är 7 gånger högre än genomsnittet för proverna och det högsta värde som noterats bland alla kommersiellt tillgängliga oljor på flaska sedan 2009. De totala hydroxytyrosolderivaten är 61% högre än den fastställda europeiska förordningen. Den dagliga konsumtionen av 20 g är känd för att skydda blodlipiderna från oxidativ stress.
€34.00 exkl moms exklusive frakt
motsvarar €68.00 / 1 lt

Extra Jungfruolivolja Från Vilda Träd 200 Ml Premiumserie Ell1a

EL1306
En unik extra jungfruolja som framställs av vilda oliver som växer i olivlundarna i det antika Epidaurus
€75.50 exkl moms exklusive frakt
motsvarar €377.50 / 1 lt

Greker har odlat oliver i årtusenden – vissa säger till och med att Athena gav ett olivträd till staden Aten och på så sätt vann dess gunst. Hon gav dem vishet, och eftersom enbart vishet inte kan upprätthålla livet, skapade hon olivträdet.

Arkeologiska studier visar att grekerna har varit involverade i fullskalig odling av olivträd och produktion av olivolja i över 4 000 år. De hälsomässiga och terapeutiska fördelarna med olivolja nämndes först av Hippokrates, medicinens fader. Moderna medicinska studier har verkligen visat att konsumtionen av olivolja (och särskilt variationen med hög fenolisk extra jungfruolja) är av betydande värde när det gäller människors hälsa, och i synnerhet hälsan hos hjärt- och cirkulationssjukdomar och många dieter. relaterade sjukdomar.

Här kan du köpa den renaste och mest premium grekiska ekologiska extra jungfruolivoljan (EVOO). Du kan välja mellan ofiltrerad eller kallpressad för maximal kvalitet och smak, eller tidig skörd från omogna oliver, som producerar en premium extra jungfruolja med ultralåg syra, höga antioxidanter och polyfenoler, med en skarp bitterhet som tar fram det fulla smak i vilken maträtt som helst.

Vår premiumförpackning är en perfekt present till vänner och familj. För vad är bättre för en gåva än själva livets gåva.

Europeiska unionens hälsopåstående-märkningsförordning 432-2012 har tagit in en ny sorts olivolja som heter "High Phenolic Oil", som hjälper till att skydda blodlipider från oxidativ stress, vilket är fördelaktigt för hjärthälsa. Att använda 20 g eller 4 teskedar av denna olja regelbundet kan göra skillnad eftersom fördelarna med att konsumera olivolja med högt fenolhalt beror på mängden. Sedan 2012, på grund av att man upptäckt ett korrekt sätt att mäta polyfenolföreningar i oljan, har det funnits ett ökande antal olivodlare som anpassar skördetider och deras metoder därefter. Data som samlats in av det EU-finansierade ARISTOIL Interred MED-programmet fastställer att breda sorter överstiger 1000 mg/kg och även 2000 mg/kg ibland för denna speciella typ av olja. För att tillfredsställa kraven på dessa hälsofördelar kan leverantörer möta efterfrågan i samma takt som den vetenskapliga undersökningen av potentiella hälsovinster från konsumtion av högt fenolhalt utöver enbart kardiovaskulär välbefinnande. Härmed uppstod denna senaste kategori känd som högfenolisk olivolja.