Det är en olivolja av högsta kvalitet med en exceptionellt balanserad och intensivt fruktig, frisk smak. Den har ett högt näringsvärde och kan användas för att framhäva smaken i alla grekiska och medelhavsrätter, liksom i alla andra gourmeträtter. Den passar utmärkt till färska gröna sallader, kokta grönsaker, fisk, rött eller vitt kött, etc.
Greker har odlat oliver i årtusenden – vissa säger till och med att Athena gav ett olivträd till staden Aten och på så sätt vann dess gunst. Hon gav dem vishet, och eftersom enbart vishet inte kan upprätthålla livet, skapade hon olivträdet.
Arkeologiska studier visar att grekerna har varit involverade i fullskalig odling av olivträd och produktion av olivolja i över 4 000 år. De hälsomässiga och terapeutiska fördelarna med olivolja nämndes först av Hippokrates, medicinens fader. Moderna medicinska studier har verkligen visat att konsumtionen av olivolja (och särskilt variationen med hög fenolisk extra jungfruolja) är av betydande värde när det gäller människors hälsa, och i synnerhet hälsan hos hjärt- och cirkulationssjukdomar och många dieter. relaterade sjukdomar.
Här kan du köpa den renaste och mest premium grekiska ekologiska extra jungfruolivoljan (EVOO). Du kan välja mellan ofiltrerad eller kallpressad för maximal kvalitet och smak, eller tidig skörd från omogna oliver, som producerar en premium extra jungfruolja med ultralåg syra, höga antioxidanter och polyfenoler, med en skarp bitterhet som tar fram det fulla smak i vilken maträtt som helst.
Vår premiumförpackning är en perfekt present till vänner och familj. För vad är bättre för en gåva än själva livets gåva.