En enda sort av extra jungfruolivolja med det höga näringsvärdet hos olivsorten Koroneiki, unik smak och ojämförlig arom.
CORINTO Extra Virgin Olive Oil är inte en vanlig olivolja, det är en frukt av kärlek. Den produceras av noggrant utvalda Koroneiki-oliver, som oljas med kallpressningsmetoden för att bevara deras imponerande egenskaper maximalt. CORINTO olivolja kan därför vara den perfekta grunden för en medelhavsdiet rik på smak och hälsofördelar.
CORINTO extra jungfruolivolja används i matlagning och efterbehandling, vilket gör att varje maträtt blir utsökt: från det enklaste, som en dipp för rostat bröd eller som bas för dressing, till de mest komplexa gourmetkreationerna. Sallader, grillad fisk, recept med fågel eller rött kött, pasta och grönsaker... några droppar CORINTO förvandlar varje kulinarisk inspiration!
Sort: 100% från oliver av sorten Koroneiki
Syrlighet: 0,40%
Utseende: Intensiv djupgrön färg
Aroma: Aromer av färsk oliv, omogen tomat och grönt gräs.
Smak: Rik munkänsla, balanserad med färska oliv- och citrusaromer. Den låga syran skapar en kryddig eftersmak.