Premiumolivoljorna från LADOLEA® är 100% sortrena och kommer alla från olika olivsorter som uteslutande odlas på den norra delen av Peloponnesiska halvön. 200 ml
Olivoljorna från LADOLEA® är 100 % av en enda sort och var och en härrör från en annan olivsort, som uteslutande odlas på den norra delen av Peloponnesiska halvön.
Våra partners är hårt arbetande bönder som delar vår passion för olivolja. De har en djup respekt för vår miljö och är verkligen engagerade i den höga kvaliteten på hela processen och i hållbara jordbruksmetoder.
Resan för LADOLEA® börjar i november, vilket är den perfekta skördeperioden. Beroende på önskat smakresultat kan oliverna skördas när som helst under mognadsperioden. Vi föredrar den tidiga skörden, när frukten fortfarande är omogen och grön. Även om produktionen är lägre i detta skede ger oliverna en mer fruktig och skarp ton till olivjuicen, samtidigt som de bidrar till vår hälsa genom att innehålla mer polyfenoler och antioxidanter.
Vid skörden samlas oliverna in med stor omsorg och lagras i lådor för att säkerställa att de är i perfekt skick. Pressningen av oliverna sker strikt inom 24 timmar från skörden, för att konserveras och bibehålla alla deras nyttiga ämnen intakta. Oliverna kallpressas i en tekniskt sofistikerad 2-fas kvarn, utan att någonsin överstiga 27°C, vilket resulterar i en olivjuice med exceptionella aromer och smak.
Innan olivoljan tappas på flaska lagras den i tankar av rostfritt stål under en kort tidsperiod, vilket möjliggör en naturlig sedimentering under idealiska förhållanden. Den ofiltrerade extra jungfruolivoljan LADOLEA® är därmed äntligen redo för dig att njuta av.
Vi strävar efter excellens i alla avseenden och varje LADOLEA® tappas individuellt av vår hängivna personal, medan både pressnings- och förpackningsprocesserna är certifierade enligt ISO 22000 (HACCP)