Den komplexa honungen har också starka smaker av "skog", "ek" och "örter" och bara en antydan av "salt karamell", vilket skulle göra den idealisk till blåmögelost.
Vår helt nya Wild Oak Honey har tilldelats 3 stjärnor vid det prestigefyllda Great Taste Awards, det högsta möjliga betyget. Dessutom valdes den ut som en av de 50 bästa produkterna 2015.
Hemligheten med denna Limited Reserve Honey ligger i dess produktion vid de jungfruliga bergen i Peloponnesos, Grekland. Den samlas in på en höjd av över 1200 meter, långt från alla stadsområden, på en plats som är oförändrad sedan det antika Greklands tid. För att samla in
denna utsökta honung måste våra producenter vandra i upp till 9 timmar i bergen för att nå sina bikupor.
På grund av den krävande produktionsmetoden är denna variant av vild ekhonung extremt sällsynt.
Under antiken trodde grekerna att ekar var välsignade med mytiska och helande egenskaper. Idag anses denna vildekhonung vara en av de mest näringsrika honungssorterna i världen, mycket rik på mikronäringsämnen (kalium, magnesium, etc.). Detta är bara en av de många anledningarna till att Wild Oak Honey är förstahandsvalet för de mest krävande konsumenterna.
Great Taste Awards 2015 - Topp 50 livsmedel
Great Taste Awards 2015 - 3 stjärnor
Domarna jämförde avsmakningen av denna honung från vild ek - som samlats in i Greklands centrala Peloponnesos-region - med att "slicka nektar från träd". Den komplexa honungen har också starka smaker av "skog", "ek" och "örter" och bara en antydan till "saltad karamell", vilket skulle göra den idealisk med blåmögelost.