Denna autentiska auberginepuré tillagas av endast de finaste ingredienserna direkt från de soldränkta fälten på Peloponnesos.
Den här autentiska auberginepurén är tillagad av endast de finaste ingredienserna direkt från de soldränkta fälten på Peloponnesos. Auberginerna handplockas när de har mognat till perfektion och levereras för bearbetning samma dag för att behålla sin färskhet och sitt näringsvärde utan konstgjorda konserveringsmedel, tillsatser och färgämnen.
Den läckra och mångsidiga purén kan användas som bas i den berömda grekiska auberginesalladen med en enkel tillsats av pressade färska citroner och extra jungfruolivolja, som ett smakrikt pålägg på bröd eller kex och som en härlig dipp för färska grönsaker.
Historia
Aubergine, melongene, (Solana melongena), är en växt i familjen Solanaceae (även känd som nattskatta) och släktet Solanum. Den bär en frukt med samma namn, som ofta används i matlagning. Som nattskugga är den nära besläktad med tomat och potatis. Auberginen odlades redan under förhistorisk tid i Indien och Kina, men tros ha förts till Europa av araberna och blev alltmer populär i Medelhavsområdet från omkring 1400-talet. I Grekland är den en älskad sommargrönsak som sedan länge ingår i klassiska rätter som moussaka och melitzanosalata.
- Orodlad av lokala bönder och skördad för hand
- Rostade, krossade och förpackade direkt efter skörd
- Naturliga, färska, välsmakande och näringsrika
- Inga konserveringsmedel
Historia
Aubergine, aubergine, melongene, (Solana melongena), är en växt i familjen Solanaceae (även känd som nattskatta) och släktet Solanum. Den bär en frukt med samma namn, som ofta används i matlagning. Som nattskugga är den nära besläktad med tomat och potatis. Auberginen odlades redan under förhistorisk tid i Indien och Kina, men tros ha förts till Europa av araberna och blev alltmer populär i Medelhavsområdet från omkring 1400-talet. I Grekland är den en älskad sommargrönsak som sedan länge ingår i klassiska rätter som moussaka och melitzanosalata.