Timjanhonung uppvisade antibakteriell aktivitet motsvarande den världsberömda MANUKA-honung UMF 24+.
Honung är en naturlig skatt, känd för sina välgörande egenskaper sedan antiken.
De gamla grekerna värdesatte honung och dess egenskaper som en gåva från gudarna. Det är ingen slump att honung och bin spelar en ledande roll i mytologin. Hippokrates utmärkte honung för dess läkande egenskaper och rekommenderade den som medicin under olika förhållanden.
Ekologisk timjanhonung "MELLIN" produceras i ett område med utsikt över Delfis landskap och havet, i timjanfälten i Galaxidi i Delfi kommun, som tillhör det europeiska ekologiska nätverket av regioner Natura 2000.
Lätt och delikat i alla avseenden, med solskenets färg, har denna honung en härlig komplexitet av smaker. Längden är extraordinär, med vackra ängsblommor som smälter samman med en smakrik antydan av timjan.
Det är honung med ökade hälsoegenskaper som fastställts genom en studie av "Antibakteriella och antioxidativa egenskaper hos MELLIN-honung jämfört med MANUKA-honung UMF 24+", som utfördes av Thessaliens universitet (Grekland), School of Health Science.
Timjanhonung uppvisade antibakteriell aktivitet motsvarande den välkända MANUKA-honungen UMF 24+.
Detta är den första och enda universitetsstudien som har gjorts för grekisk märkeshonung!!!
Flerfaldigt prisbelönt och en av de bästa ekologiska honungarna i världen, efter att ha vunnit flera medaljer i Biolmiel, den unika kvalitetstävlingen för ekologisk honung i Italien, och i den internationella tävlingen Great Taste Awards i London.
Produktinformation
En biodlare (3:e generationen): Rellos Constantinos – MELLIN
Permanent bigård - Höjd över havet: Mt Giona, Delfi kommun, Grekland - 1000 m
Särskilda egenskaper: Natura 2000
Ekologisk certifiering
Begränsad produktion (numrerade förpackningar)
Internationella utmärkelser
Hög antibakteriell aktivitet lika med
Manukahonung UMF 24+